Stay on Line voor jongeren

Medio maart 2020 zijn wij het initiatief “STAY ON LINE” gestart voor jongeren die graag wat extra steun en aandacht willen van een andere jongere. 

Voor veel jongeren zijn de meeste behandelingen (in de GGZ) gestopt door de maatregelen rondom het coronavirus. Terwijl het zo hard nodig is!
Maar ook jongeren die geen GGZ cliĆ«nt zijn kunnen last hebben van de nieuwe situatie. Ze gaan niet meer naar school, kunnen niet meer gezellig samen chillen en zitten dus vaak in hun eentje thuis of in hun kamer. 
Voor beide groepen kan het onrust, angst en eenzame gevoelens met zich meebrengen. En ze missen hun structuur. 

Het is dus erg belangrijk dat deze jongeren op regelmatige basis in contact blijven met iemand die in elk geval naar ze luistert via de telefoon of de chat, oftewel “aan de lijn” blijft met deze jongeren. Vandaar ons initiatief “Stay On Line”.

Vandaag willen we graag met jullie delen dat inmiddels een aantal jongeren de dappere stap hebben gezet om zich aan te melden! Dat is superknap want om hulp vragen vraagt behoorlijk wat moed! Er wordt dus al druk gechat!

En, er hebben zich inmiddels (eind maart 2020) al 10 studenten (van de Hogeschool van Amsterdam en de Universiteit van Utrecht) aangemeld die graag hun hulp willen aanbieden!! 

We doen dit samen!

Wil je direct chatten met een van onze jongeren en heb je al een discord account? Dan kan je ons nu heel makkelijk vinden:

Voor Noord Holland tot Amsterdam: Jez2#3050

Voor Amsterdam en de rest van Nederland: stichting_ontdec#9454

Onze jongeren zitten klaar om jou te ondersteunen en zullen proberen al jouw vragen te beantwoorden. Helaas hebben wij niet overal een antwoord op en kan het voorkomen dat we je doorverwijzen. Ga respectvol om met elkaar tijdens het chatten en let op je taalgebruik!